Loading... loading....
Cheaper price than regular books. Find here reasons to use CDJapan eBooks!

Ki Bushi No Wan Mo No Nyumon : Dento No Hito Wan Kara Shinsaku Original Made 80 Hin

季節の椀もの入門:伝統のひと椀から新作オリジナルまで80品 - 島谷宗宏/著

Ki Bushi No Wan Mo No Nyumon : Dento No Hito Wan Kara Shinsaku Original Made 80 Hin
eBooks Edition
If you want to read eBooks on PC, click here.
Viewer Type viewer_image Neowing eBook Reader
Price 2750 yen
Points You Earn 27 points (1%)
Compatible Devices
Pages
    176
Release Date Feb 01, 2019(JST)

Description in Japanese

※この商品はタブレットなど大きいディスプレイを備えた端末で読むことに適しています。また、文字だけを拡大することや、文字列のハイライト、検索、辞書の参照、引用などの機能が使用できません。

日本料理には欠かせない椀もの。
「お吸いもの」「味噌仕立てもの」「あら汁」から、最近注目されている「すり流し」まで。
非常に種類が多く、使用する素材や調理技法も実に多彩です。

本書では、旬のものを使い季節感豊かに作り上げた椀もの80品を収録。
日本料理の発祥の地ともいえる京都の料理人による、数多くの事例と調理技法を紹介します。
作り方は各段階を丁寧に追ったプロセス写真を添えて詳しく解説。
また、椀物を構成するうえで重要なポイントである、出汁の取り方、野菜の飾り切りと吸い口の種類、盛り付けの手順、椀物を組み込んだ献立構成、お椀の種類と使い分けについても詳しく丁寧に紹介します。

Translate Description

*As it is a machine translation, the result may not provide an accurate description. Please use it only as a reference. *Not available within the China mainland region.

Also by SHIMATANI SO HIROSHI

More published by Makoto Bun Do Shinko Sha

Browse similar eBooks